Your domain registration is pending. Check back in an hour

Defensive Driving School at Caltronic

Get your Traffic Ticket Dismiss by taking Your Defensive Driving Class Here. Register for the 1-Day,6-Hour Class or the 2-Day 3-Hour Class
Opening at 10:30 AM on Monday
Header image for the site

About Us

Defensive Driving School at Caltronic: 
is Licensed and Regulated By the Texas Department of Licensing and Regulations in Austin, Texas

Class Hours during the Covid-19 Pandemic - Bring Your Driver License, a Pen, and Face Mask. 

Before registering or taking the Defensive Driving Class at Caltronic - Please contact the Local Municipal or County Clerk for permission to take the class.

You may register for the 1-day, 6-hour class from 10:30 AM to 4:30 PM on any day of the week except Sundays.

                                                              or

You may register for the 2-day, 3-hour class from 10:30 AM to 1:30: PM  or  1:30 PM to 4:30 PM on any two days except Sundays.

To Register for the Class:  Text or Voice Message your Name, Your Preferred Class Date, and  Your Preferred Time you want to take the class to 214-997-4111

Class Location:   9225 S R L Thornton Fwy Dallas, Texas 75232   -  Entrance on the Frontage Road between Wheatland Rd and Danieldale Rd Exits on I-35E.

This is a State of Texas Court Mandated 6 Hour Driver Safety Class for Traffic Violations, Employment requirement, or Insurance request.

Our School and Instructors are Licensed by the State of Texas to provide Professional Driver Safety Classes.

No Boring Class

Get Your Class Certificate of Completion by next Business Day. 

To take the class in person Text your Name, the Date, and Time you prefer to take the class to 214-997-4111 or visit our office in person.



Get Your Notary Public Services at the same office:  Click here: https://notarypublicofdallas.business.site/

                                                           FREQUENCY ASKED QUESTIONS 

1. Why take a Defensive Driving Safety Class?
Answer:  Any Texas Traffic Court will dismiss your traffic ticket if you plea no contest and request to take the 6-hours Defensive Driving Safety Class.

2. What should I do after I get a traffic ticket?
Answer: Contact your local city or county traffic clerk where you got your ticket and request to take the Defensive Driving Safety Class at Caltronic. You must obtain the court's permission to take the Defensive Driving Class for a traffic violation. 

3. How do I know If I can take the class?
Answer:  When you visit the traffic clerk's office concerning your violation you will ask the clerk for permission to take the Defensive Driving Safety Class.  If qualified, the clerk will give you all the necessary paperwork to bring to Caltronic Defensive Driving School to take your class.

4. Where is Caltronic Defensive Driving School?
Answer:  We are located at 9225 S R L Thornton Fwy Dallas, TX 75232 on the Southbound Service Road of I-35 Freeway between Wheatland and Danieldale Exits. 
The entrance is on I-35 Fwy Service Road.  
Click here for Map:  https://www.mapquest.com/us/texas/caltronic-417642305

5. When can I take the class?
Answer: Only after you have obtained permission from the court.

Presently, we are offering the class on any day of the week, except Sundays.   You may register for the 1-Day, 6-Hour Class from 10:30 AM to 4:30 PM Mondays to Saturdays or  
You may register for the 2-Day, 3-Hour Class from 10:30 AM to 1: 30 PM Mondays to Saturdays or 1:30 PM to 4:30 PM Mondays to Saturdays.

No Class is Offered on Sundays.

6. How do I pay for the class?
Answer:  You can pay with Cash,  Card, ApplePay, CashApp, or Zelle at the time of registration or class time.

7. Can I call in to register for the class?
Answer:  Yes. By Voicemail message or Text your Name, the Date and Time you prefer to take the class.  Choose either the 1 or 2-Day Class.   Once we receive your text, you will get a confirmation.  Text to 214-997-4111. 

8. Can I come in and register for the class?
Answer: Yes.  You can walk in and register at any time between the hours of 10:30 AM to 6:PM.  Ask your questions in person and we will be happy to answer them for you.

9. Can I text you my questions?
Answer:  Yes.  When you text your questions you will get first priority.  Text us all your questions and we will respond immediately. Sometimes the office is busy and talking on the phone is not permitted, so we encourage you to text your questions or call and leave your questions. Please do not ask the same questions you read here. 

10. How many people will be in the class?
Answer: Due to the Covid-19 Pandemic regulations we are offering the Class one-on-one at your convenience at this location until further notice from the Court or until we resume group classes.

11. What do I need to bring to the class?
Answer:  Please bring all your paperwork from the court or traffic clerk's office,  a pen, your face mask, and be aware to abide by the social distance rules. 

12. Can I bring a friend or child to the class?
Answer: No.  Anyone you bring to the class will have to pay for the class.  You cannot take care of a child at the same time concentrating on the materials of the class.

13. Do you serve lunch at the class?
Answer: No.  At this class, lunch is not served.  Lunch is served only when the class is conducted at a restaurant with a student count of 10 or more in attendance.  We are offering these classes for your convenience during the Pandemic period.  You will get break times and a lunch break during the class.

14. Is the Class consist of just watching videos?
Answer:  The State of Texas requires that the class must consist of lectures and videos.  The class will consist of discussions and watching videos.  You are required to take notes.  It will not be boring.

15. How do I get my Class Certificate?
Answer: The class certificate is mailed to your address within 15 - 21 days.  However, you may request to pick up your class certificate from your instructor by the next business day or 10-day expedite service after you have made special arrangements.

16. How long is the Class?
Answer:  The class is a 6-Hour State of Texas mandated session.  You may take the class in a 1-Day, 6-Hour class from 10:30 AM to 4:30 PM or you may take the 2-Day, 3-Hour class from 10:30 AM to 1:30 PM or 1:30 PM to 4:30 PM.  Register for whichever class is convenient for you on any day of the week except Sundays.

17. Is your school licensed by Texas?
Answer:  Caltronic Defensive Driving School is licensed by the Texas Department of Licensing and Regulations in Austin, Texas

18. Can I use my class certificate in any traffic court in Texas for my violation?
Answer: Yes.  Your class certificate can be used in any traffic court in Texas. However, you must get permission from the local city or county traffic clerk before taking the Defensive Driving Safety Class for your violation. They will give you the necessary paperwork to take to the class instructor for signing.

19. Can I use my class certificate in a traffic court in another State for a traffic violation?
Answer:  Yes, Caltronic Defensive Driving School has done it before but the student first got permission from that State traffic court and we had to send that court a Texas class syllabus for them to approve it.  First, ask that traffic court,  and we will be happy to send them a class syllabus on your behalf then you can come and take the class. 

20.  When do I get my class certificate?
Answer:   Upon completion of the Defensive Driving class you will receive a Certificate of Completion. However, the Texas Dept of Licensing and Regulations (TDLR) does not allow schools to issue the certificate the same day you are taking the class. The certificate must be sent to your mailing address. After completion of the class, the instructor will issue a receipt showing you have completed the 6-hour class and will advise you to expect to receive your certificate within 10 to 21 days. If you need your certificate before the expected date then request for the next business day or expedite processing of your certificate from your instructor.

21 If I received a Traffic Violation Ticket, can I first take the Defensive Driving Class then take my certificate to the court? 
Answer: No.  You are not following instructions. You are doing the process backward.  Read question #2 above.

22.  Do I need to bring a copy of my Driving Record to the Class?  
Answer: No.  You do not need to bring your Driving Record to the class.  

How do I get a copy of my Driving Record to take back to the court?
Answer:    The Traffic Court Clerk will inform you if you need a copy of your Driving Record from Austin, Texas.  They will also tell you how to get a copy of your Driving Records from Austin, Texas.  However, you can get a copy of your Driving Record from us the same day you are taking the class by requesting it from your instructor. 

Class Refund Policy:
There is no refund once you registered and prepaid for the class. You will be able to reschedule for one other class date within your court expiration period.

There is no refund for any reason once you sign in and the class begins. You will be able to reschedule for one other class date during your court expiration period.

There is no refund once you begin writing into the class handbook, registration form, or study guide.  You will be able to reschedule for one other class date and continue to use the same class handbook and study guide within your court expiration period.
 
There is no refund or reschedule for any reason once you have completed the class. 

A Confirmation Text Message will be sent to you once you have registered for the class.




Contact Us

Contact

Call now
  • (972) 338-5550

Address

Get directions
9225 S R L Thornton Fwy
Dallas, TX 75232-5737
United States

Business Hours

Mon:10:30 AM – 6:00 PM
Tue:10:30 AM – 6:00 PM
Wed:10:30 AM – 6:00 PM
Thu:10:30 AM – 6:00 PM
Fri:10:30 AM – 6:00 PM
Sat:10:30 AM – 5:00 PM
Sun:Closed
Get quote
Message sent. We'll get back to you soon.